Fortsat flere køer på græs hos FrieslandCampinas mejeribønder

Antallet af FrieslandCampina-mælkeproducenter, der lader deres køer græsse på enge er vokset for sjette år i træk.

Antallet af køer på græs hos FrieslandCampinas mælkeproducenter er vokset for sjette år i træk. I 2020 anvendte 83,6 procent af de hollandske medlemmer af FrieslandCampina en form for udendørs græsning. Dette er en stigning på 0,6 procent i forhold til 2019. Et resultat, som det hollandske andelsmejeri er stolt af!

Hele 10.439 medlemsmælkbedrifter i FrieslandCampina anvendte udendørs græsning i 2020, og 125 af disse besluttede at starte udendørs græsning i 2020. Med udegræsningstallet på 83,6 procent, er FrieslandCampina over de mål, der er opstillet i sektoren på 81,2 procent.

Græssende køer hos FrieslandCampina

En græssende ko er en del af det traditionelle hollandske landskab og nyder stor påskønnelse fra samfundet. FrieslandCampina stimulerer mælkeproducenter til at lade deres køer og unge kvæg græsse på enge.

Mælkeproducenterne modtager en udendørs græsepræmie på 1,50 euro pr. 100 kg mælk, når deres malkekø græsser på enge mindst 120 dage om året i mindst seks timer om dagen.

Disse gårders mælk forarbejdes som engemælk, og forbrugeren kan genkende det ved engemælklogoet på emballagen til mange mejeriprodukter.

Læs også