Danish Crown mere end fordobler julehjælpen i år

Igen i år sender Danish Crown flere ton julemad til hjælpeorganisationerne, som sørger for, at det havner på julebordet hos Danmarks mest udsatte.

Julen er lige rundt om hjørnet, og den festlige tid er for mange ensbetydende med hygge, traditioner og samvær med sine nærmeste. Men der er desværre også mennesker i Danmark, som ikke har råd eller ressourcer til at holde en helt almindelig jul, og det kan betyde, at julen ikke bliver en positiv oplevelse.

Derfor hjælper Danish Crown igen i år flere hjælpeorganisationer, som forsøger at give en jul til de danskere, der ikke selv har mulighed for at holde juleaften.

En af de hjælpeorganisationer er Aalborg Citykirkes Julehjælp, som for niende år i træk laver en komplet julekurv til familier og personer, der af forskellige årsager har brug for hjælp til at holde juleaften. Aalborg Citykirkens Julehjælp uddeler 1.000 julekurve, hvor der i dem alle er en flæskesteg fra Danish Crown.

- Vi laver en komplet julekurv med alt fra flæskesteg, rødkål og kartofler til servietter og gaver til børn under 18 år. Vi dækker hele Region Nordjylland, så 300 af julekurvene kører vi ud med til folk, der af den ene eller anden årsag ikke selv kan hente julekurven. Det kan kun lykkes, fordi vi får donationer fra private virksomheder og fonde, så vi er selvfølgelig enormt glade for de 1.000 flæskestege, som Danish Crown giver. Det er den absolut største enkeltstående donation, vi har fået i år, siger David Klit, der er projektansvarlig for Aalborg Citykirkes Julehjælp.

Julehjælp i drive-in

Normalt foregår uddelingen af julehjælpen fra Aalborg Citykirkens Julehjælp ved, at der er to store uddelingsarrangementer, hvor der er julehygge, æbleskiver osv.

Men Covid-19 har også sat sit aftryk på måden at dele julehjælp ud, og derfor har David Klit og de mange frivillige måttet tænke kreativt for at dele julehjælpen ud og samtidig skabe julestemning.

- Vi bringer som sagt 300 af julekurvene ud, men resten af julekurvene bliver afhentet ved et drive-in-arrangement. Det foregår lørdag den 19. december, og så kommer folk på samme måde til os, som hvis de kørte i drive-in hos McDonalds. Så har vi flere stationer, hvor vi deler julegodter ud og spiller julemusik, mens vi pakker deres bil med julekurven, siger David Klit.

Ansøgningerne er steget

Danish Crown har i år mere end fordoblet sin julehjælp til danske hjælpeorganisationer, så der bliver delt cirka 5 ton flæskesteg ud til danskere, der har brug for julehjælp. Derudover bliver der delt lidt juleskinker og pølser ud også. Julehjælpen fra Danish Crown bliver givet til hjælpeorganisationer i hele Danmark, lige fra Region Nordjylland, til Midtjylland, Fyn, Sjælland, Lolland og også på Bornholm.  

Det er blevet en tradition for Danish Crown at give julehjælp til de danske hjælpeorganisationer, som ansøger om det, og det glæder kommunikationsdirektør i Danish Crown, Astrid Gade Nielsen, at Danish Crown kan bidrage til at forsøde julen for dem, som har det svært.

- Det er et privilegium for os, at vi kan være med til at hjælpe med julemaden i de hjem, hvor der enten ikke er penge til en normal jul, eller hvor der af andre årsager er brug for hjælp. Vi har i år modtaget langt flere ansøgninger om bidrag til julehjælp, end vi plejer, og vi har heldigvis været i stand til at imødekomme en meget stor del af ansøgningerne, så flest mulige kan få en god jul, siger Astrid Gade Nielsen.

Læs også