Første gang: Kina finder Covid-19 tilfælde på kyllingefabrik

Kina rapporterer første klynge med af Covid-19 tilfælde blandt arbejdere i et forarbejdningsanlæg for kyllinger. Det får frygten til at stige blandt de lokale forbrugere, der indtil nu primært har bekymret sig om sikkerheden af importerede fødevarer.

Ti bekræftede tilfælde af Covid-19 er blevet fundet på en fabrik, der slagter 50 millioner kyllinger om året i den nordøstlige by Harbin i Kinda. Fabrikken ejes af den thailandske virksomhed Charoen Pokphand(CP), en af verdens største fjerkræproducenter.

Yderligere 28 arbejdere på fabrikken og tre familiemedlemmer er blevet testet som asymptomatisk, lyder det i en nyhedsbriefing fra kinesiske embedsmænd.

Mens Kina gentagne gange har peget på importeret frossent kød og fisk som kilden til tilfælde af Covid-19 sidste år, har landet ikke rapporteret om væsentlige klynger i sin egen fødevaresektor.

Kødpakkerarbejdere i USA, Brasilien og i hele Europa var blandt de grupper, der blev hårdest ramt af Covid-19 i 2020, hvor tusinder af slagteripersonale blev smittet.

Klyngen i CP-anlægget blev opdaget som en del af rutinemæssig screening af mennesker i regionen, som har oplevet en stigning i sager i de seneste uger.

Prøver taget inde fra slagteriet og ydersiden af produktemballage under inspektioner tidligere på ugen var også blevet fundet positive for virus.

Øjeblikkelige konsekvenser

Nyhederne om udbruddet var også den store snak på Kinas Twitter-lignende platform Weibo, hvor nogle brugere opfordrede andre til ikke at spise CP-produkter.

Ligeledes har en række supermarkeder valgt at fjerne CP-kyllingeprodukter fra hylderne.

CP er en af Kinas største kyllingefabrikanter og også et velkendt mærke af æg og andre forarbejdede fødevarer.

Verdenssundhedsorganisationen har tidligere meldt ud, at folk ikke skal frygte mad eller mademballage under pandemien.

Læs også