Madspildskoncept batter: Online supermarked har sammen med kunderne reddet 250 ton mad fra skraldespanden

Det nyeste skud på stammen af online-supermarkeder, Motatos, har fået godt fat i danskerne siden lanceringen i november 2019. Butikkens koncept er at reducere madspild ved at forhandle varer på nettet, der ellers af forskellige årsager ville være blevet smidt ud. I 2020 har butikkens brugere i Danmark reddet næsten 250 ton mad fra at gå til spilde.

Knapt 250 ton eller helt præcis 236.427 kg mad og dagligvarer.

Det er hvad danskerne har været med til at redde fra at ryge i skraldespanden i 2020, siden online-supermarkedet Motatos blev introduceret herhjemme.

Hele Motatos’ forretningsmodel bygger på at redde fødevarer og andre produkter, som i virkeligheden intet fejler, fra at blive smidt ud. Produkterne, der sælges hos Motatos, kan f.eks. have fået trykt forkerte etiketter, være et udgået sortiment eller varer med kort udløbsdato.

Motatos opkøber varerne direkte fra producenten, og da det er partier, som ofte ellers ville være blevet smidt ud, kan de opkøbes og videresælges til de danske forbrugere med mellem 20-90 procents rabat i forhold til normalprisen.

Den gode modtagelse og flotte resultat for 2020 vækker stor glæde hos virksomhedens landechef, Kasper Stærk, der ser det som et positivt skridt på vejen imod mindre madspild.

- Danskerne er generelt ret stærke på at reducere og undgå madspild, og vi er meget glade for, at de også har taget så positivt imod Motatos og den måde, vi arbejder for at redde mad fra at ende unødigt i skraldespanden. Vi vokser pænt, hver måned er mere end 5000 danskere nu med til at redde mad fra vores platform - og flere kommer til. På bare det første år har brugerne handlet 250 ton mere bæredygtigt, og vi ser virkelig frem til at følge den videre udvikling i 2021, siger Kasper Stærk i en pressemeddelelse.

Mens at danskere fra hele landet har været med til at bidrage til de mange tons reddet mad, har københavnerne lagt sig i top. Hele 96,1 ton mad blev i 2020 indkøbt i Hovedstadsregionen, heraf hele 50,1 ton i selve København.

Læs også