Stor klimadag for alle landbrugselever

36,7 procent. Det er landbrugets andel af Danmarks samlede CO2-udledning. Men landbruget har sat ambitiøse mål for at reducere sin CO2-udledning med 70 procent inden 2030.

Det er en svær opgave, som den næste generation af landmænd går i møde. Men et nyt værktøj, ESGreen Tool, udviklet af Seges Innovation med støtte fra Forenet Kredit og Nykredit, skal give landmændene mere præcise data på deres CO2-udledning, og dermed hjælpe dem til at se, hvor de kan reducere mest muligt.

Tænketanken Frej har sat sig for at motivere den kommende generation af landmænd og ledere i landbruget til at gøre klimadagsordenen til en forretningsdagsorden.

Landmænd skal kunne tjene penge på at producere mere klimavenlige fødevarer. ESGreen Tool er første skridt på vejen for at kunne dokumentere ens klimareduktioner og dermed kunne sælge det til en merpris.

Derfor inviterer Tænketanken Frej 255 landbrugselever fra hele Danmark til en klimadag på Møllerup Gods fra 9.30-16, hvor de vil blive klogere på ESGreen Tool, og hvordan den kan være med til at skabe et mere bæredygtigt landbrug.

Læs også