Chauffør anholdt: Var kartoffeltab en aktion?

Torsdag morgen tabte to lastbiler en mængde kartofler, både på Storebæltsbroen, men også på den østjyske E45-motorvej. Nu er der mistanke om, at der er tale om en koordineret aktion, efter at en chauffør blev arresteret i sagen.

Oprydningsarbejdet var i gang på Storebæltsbroen med kartofler over mange kilometer.

Klokken 6.30 torsdag morgen måtte bilister på Storebæltsbroen sætte farten ned til 50 kilometer i timen, da en lastbil tabte kartofler på lavbroen, hvilket dækkede begge kørselsretninger.

- Større mængde tabte kartofter på Lavbroen over Storebælt. Kør meget forsigtigt - glat, skrev Fyns Politi på Twitter.

- I den forbindelse efterlyser vi vidner, som har set en lastbil tabe/læsse kartofler af. Ring 114. Oprydning pågår på broen, hvor der er nedsat hastighed til 50 km/t. Let kø må påregnes, hed det videre.

Men det var ikke de eneste udfordringer på landevejen. Tidligere på morgenen skete der noget lignende på motorvej E45 mellem Kolding og morotvejskrydset i Skærup, og det rejser mistanke, lyder det fra Fyns Politi.

- Det kunne godt lyde koordineret eller planlagt på en eller anden måde, og det er selvfølgelig en tese, vi arbejder efter, sagde vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Tornkvist ifølge DR Nyheder.

Senere blev en af de pågældende chauffører anholt i sagen, sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om at skabe fare for andre, oplyste TV2.

Det er godt 14 dage siden, at en række vognmænd iværksatte en række aktioner i utilfredshed med en kommende vejafgift for lastbiler, der kører med fossilt brændstof. Her blev motorvejstilkørsler og andre trafikknudepunkter blokeret i flere omgange.

Netop torsdag var dagen, hvor Folketinget vedtog den udskældte lov, der i sin tid blev aftalt mellem den tidligere regering og venstrefløjen. Loven træder i kraft den 1. januar 2025.

Det er dog på nuværende tidspuinkt uvist, om torsdagens aktion - hvis der var tale om en sådan - havde forbindelse til de aktioner, der skete den 15. maj.

Læs også