Trestjernet nyhed - Staldmæglerne A/S: Nyt system til at separere gødning i kvægstalde

Delta X drænende gummigulv med mekanisk separator separerer den flydende og faste del af gødningen ved hjælp af kanaler og transportbånd.

For at undgå gylle i kvægstalden kommer Staldmæglerne A/S nu med en helt ny løsning, som adskiller den tykke og den tynde del af gødningen. Denne adskillelse giver et bedre indeklima i stalden for både landmand og dyr, da gødningen opbevares i lukkede kanaler uden for stalden.

Delta X hedder det nye system, som er et drænende gummigulv med mekanisk separator. Det er kåret som en trestjernet Europa-nyhed til Agromek Stars Special Edition 2021 og produceres af Bioret Agri i Frankrig.

Reducerer CO2-udledningen

Delta X er udviklet med henblik på at forbedre miljøet i stalden ved at reducere ammoniakemissionen og samtidig reducere CO2-udledningen pr. ko.  

Delta X fungerer ved, at der på gangarealet i kvægstalden indbygges to kanaler til at huse separationssystemet. På gangarealet er der tre procent fald ned mod hver langsgående kanal, som har indbygget et endeløst løbende gummibånd. Ved skrabning eller grundet det naturlige fald løber møg og urin ned i kanalerne.

Gummibåndet i den øverste kanal trækker den tykke del af gødningen til en tværkanal i enden af stalden. I den nederste del af kanalen trækkes den tynde del af gødningen til den anden ende af stalden til en tværkanal, hvorfra det føres videre ud af stalden.

Læs også