Niels Duedahl afløser Jais Valeur i Danish Crown

Opgaven er klar for Danish Crowns næste topchef i Danish Crown. Forretningen skal transformeres, og konkurrenceevnen forbedres, lyder det i en pressemeddelelse fra Danish Crown i forbindelse med, at koncernen har offentliggjort, at den markante erhvervsprofil Niels Duedahl er ny topchef i selskabet.

- Vi står over for en ny strategiperiode og er samtidig i den begyndende fase af en markant transformation af Danish Crowns forretning, der skal geennemføres med præcision og høj kadence. Som topchef har Niels taget store og modige beslutninger, så er han visionær, også i modvind, siger formand Asger Krogsgaard.

Siden 2009 har Niels Duedahl som administrerende direktør transformeret elselskabet SE til energiselskabet Norlys. I perioden 2002 til 2009 var han ansat i forskellige direktørstillinger i Lego-koncernen, mens han i de første år af karrieren havde ansættelser i TDC-koncernen og i både Nordea og Jyske Banks finansafdelinger. 

Niels Duedahl, der er uddannet cand.polit., blev i 2013 udnævnt til årets leder, og han er kendt for sin værdibaserede tilgang til ledelse og transformation. 

Uforløst potentiale

- Danish Crown er i gang med en gennemgribende transformation, som jeg føler mig godt rustet til at stå i spidsen for. Jeg har gennem hele mit professionelle liv været midt i meget omfattende og radikale transformationsprocesser, og jeg er optaget af, hvordan man skaber det ledelsesmæssige fundament for at accelerere de nødvendige forandringer, siger Niels Duedahl og fortsætter:

- Danish Crown er en fantastisk virksomhed, som jeg mener har et uforløst potentiale. Jeg er særdeles motiveret for at sikre andelsejerne en konkurrencedygtig afregning, ligesom jeg brænder for at skabe en arbejdsplads og kultur, hvor de dygtigste talenter ønsker at arbejde. 

Niels Duedahl tiltræder som administrerende direktør den 2. september. Han afløser, Jais Valeur, der som tidligere annonceret har valgt at stoppe, så snart afløseren var på plads, har derfor sidste arbejdsdag den 30. august. 

- Jais har ydet en kæmpe indsats for Danish Crown. Under hans ledelse er der sket en væsentlig udvikling, professionalisering og internationalisering af koncernen. Det siger også alt om Jais’ følelse af dedikation til Danish Crown, at han sagde ja til at blive for at sikre et uafbrudt ledelsesfokus i organisationen, indtil vi havde en afløser klar. Der skal lyde en stor tak til Jais herfra, siger Asger Krogsgaard.

Læs også