Konsekvens af fugleinfluenza: Aktier i Indiens største fjerkræproducent får stækket vingerne

Aktier i Indiens største fjerkræproducent Venky's faldt mere end 4 procent torsdag til det laveste niveau i to måneder, efter der blev rapporteret udbrud af fugleinfluenza i fire stater.

Venky’s, der er Indiens største producent af fjerkræsprodukter, aktier faldt for fjerde dag i træk. Aktien står nu til 1.515,95 rupees (125,22 kroner) - et fald på 2,85 procent efter at have ramt et lavpunkt på 1495,10 rupees (123,50 kroner) tidligere på dagen.

Fugleinfluenza blev rapporteret i staterne Madhya Pradesh, Rajasthan, Himachal Pradesh og Kerala.

Kerala er begyndt at slå kyllinger og ænder ned for at inddæmme virussen, mens Madhya Pradesh har forbudt import af fjerkræprodukter fra Kerala i op til 10 dage.

Indiske sojabønne-futures faldt mere end 1 procent torsdag af frygt for, at efterspørgsel efter sojamel fra fjerkræindustrien kunne svækkes på grund af fugleinfluenzaudbruddet.

Kinesisk suspenderer import

Det er ikke kun aktier i Indien, der er påvirket af bølgen af Fugleinfluenza verden rundt. 

Efter et større udbrud i Frankrig, der resulterede i slagtningen af 600.000 fjerkræ, har Kina nu stoppet alt fjerkræimport fra Frankrig fra 5. januar for at beskytte landets dyreholdssektor, lyder det fra den kinesiske toldadministration onsdag.

Frankrig er imidlertid ikke det første land, som Kina har forbudt import fra. I december forbød landet import af fjerkræ fra Irland.

Læs også