Ægceptionel udvikling: Andelen af økologiske æg fordoblet på ti år

På en tiårig periode fra 2010 til 2020 er andelen af økologiske æg steget til det dobbelte ifølge nye tal fra Danmarks Statistik

Det øgede fokus på sundhed og den forbrugermæssige bevægelse mod mere økologi har været til at tage og føle på – især når det kommer til danske æg. Andelen af økologiske æg udgjorde nemlig 30 procent i 2020 mod 15 procent for ti år siden, skriver Danmarks Statistik. Det er altså en fordobling på en tiårig periode. Samtidig udgjorde økologisk mælk, ost og æg 25 procent af den samlede detailomsætningen af økologiske fødevarer i Danmark i 2019. 

Øget produktion i fjerde kvartal

Alene i forhold til fjerde kvartal sidste år, er der sket meget på æg-fronten. Produktionen af æg er steget 10,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og her er det især antallet af skrabeæg, der er steget. Antallet af skrabeæg steg nemlig 15 procent, men også produktionen af andre ægtyper er steget: Buræg steg med 9.1 procent, økologiske æg 9,4 procent og æg fra fritgående høns steg med 7,8 procent.

Læs også