Rødalger reducerede metanudledning med 40 procent

Et amerikansk forsøg viser, at rødalger kan reducere udskillelsen af metan – også uden at det går udover køernes ydelse.

Rødalger i rationer til økologiske køer har i et amerikansk forsøg sænket udskillelsen af metan med op til 40 procent uden negativ effekt på ydelsen. Det fremgår af Innovationscenter for Økologisk Landbrugs nyhedsbrev.

De henviser til resultater fra et forsøg på den økologiske forsøgsstation ved universitet i Minnesota, USA, som blev fremlagt ved American Dairy Science Association i juni.

I forsøget indgik 40 køer i forsøget delt på et kontrolhold uden tilsætning og et forsøgshold, som fik tilsat 0,1 procent rødalger i foderet i form af produktet SeaGraze.

Dansk forsøg forventer effekt på 30 procent

Innovationscenter for Økologisk Landbrugs er selv med i et nystartet projekt, som tidligere er omtalt i Effektivt Landbrug.

Det danske projekt har til formål at bruge rødalger til at udvikle et nyt foderprodukt eller ekstrakt, der kan bruges som fodertilskud til at reducere metan fra køernes fordøjelse i den økologiske mælkeproduktion.

Aarhus Universitet leder projektet, og forventningen er, at der kan opnås en dokumenteret metanreducerende effekt på 30 procent eller mere, uden at det har en negativ effekt på mælkeproduktion eller -kvalitet.

Læs også