Klimatilpassede foderløsninger

Hos den private foderstof Brdr. Ewers A/S er der fokus på de klimakrav, som kvægbrugerne mødes af.

Martin Fyllgraf, der er afdelingschef i Brdr. Ewers' Hobro-afdeling, peger på, at noget af det, der er højaktuelt for tiden, er at finde de rigtige klimaløsninger til mælkeproducenterne.

- Noget af det, der er højaktuelt for tiden, er at finde de rigtige klimaløsninger til vores mælkeproducenter, fortæller Martin Fyllgraf, afdelingschef i Brdr. Ewers’ Hobro-afdeling.

Brdr. Ewers’ kraftfoder-koncept består af forskellige blandinger, hvor basis er Robotmix (energiblandinger) og Proteinmix (proteinblandinger).

- Vi laver blandinger ud fra, hvordan den enkelte mælkeproducent vil have sit klimaaftryk. Vil han have så lavt klimaaftryk som muligt, så skal vi bruge de og de råvarer, og modsat hvis han ikke går så højt op i det, er det nogle andre råvarer, der kan anvendes, forklarer Martin Fyllgraf og fastslår:

- Så vi laver klimatilpassede foderløsninger. Det er ret væsentligt i den her tid.

Smag og stabilitet er afgørende

At der er flere kvægbrugere, som igen vælger malkerobotter, bliver også bemærket hos Brdr. Ewers – og derfor er der også større efterspørgsel på robotblandinger generelt.

Firmaet lægger vægt på, at smag, stabilitet og ensartethed i deres blandinger er i top.

- Vi har nogle blandinger, der hedder RobotMix, af forskellige karakterer. Brdr. Ewers er gode til at levere noget foder, der er simpelt og stabilt. Med få gode, sunde råvarer i, fortæller Martin Fyllgraf og understreger:

- Og det er stabilt hver evige eneste leverance, så malkekøerne kvitterer godt med mælk i tanken for vores foder.

Han uddyber, at noget, der specielt kendetegner blandingerne, er, at kornprodukterne primært består af byg, hvede og majs, mens cellevægge kommer fra roepiller.

 

 

 

 

Læs også