Udsigt til rekordstor Plantekongres i næste uge

- Vi har foreløbig op mod et par hundrede flere tilmeldte i forhold til tidligere års plantekongresser, fortæller sektordirektør Peter Nyegaard Nissen. Der er dog fortsat plads til flere tilmeldinger.

Fredag eftermiddag er forventningerne store til næste uges årsmøde og kongres i Herning indenfor planteområdet hos Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarers sektor for planter, og Peter Nyegaard Nissen, sektordirektør for planter.

- De store emner står jo i kø indenfor klima, vandområdeplaner, plantebeskyttelsesmidler og mange flere. Men vi skal også se på nye muligheder og få noget optimisme ind, da planter er det helt grundlæggende og nødvendige for os alle, fastslår Torben Hansen til Effektivt Landbrug.

- Både afgrødernes evne til opsamle CO2 og til at løse meget andet indenfor den grønne omstilling i samfundet skal i fokus. Andre kan kun reducere deres forbrug og udledning – vi i planteavlen kan både reducere og opsamle CO2.

Den kendte kongresmodel

Optimismen skal ikke mindst målrettes unge på vej ind i planteavlen, der skal se mulighederne og få gang i de nødvendige generationsskifter.

- Med gæstetale af Sebastian Mernild om klimaforandringerne vil vi sætte fokus på, at Danmark er og fortsat bliver et af verdens bedste steder at drive planteavl – trods aktuel regn, sne, tørke og kold vinter, siger Torben Hansen.

Forløbet af Plantekongressen er ikke ændret i forhold til de seneste års velfungerende »supermarked« af korte, faglige indlæg og masser af tid til at netværke ind imellem.

- Interessen er stor for at deltage – vi har ligget et par hundrede over tidligere års tilmeldinger indtil nu. Men der er fortsat ledige pladser og mulighed for at komme med, understreger Peter Nyegaard Nissen.

Læs også