Frygter ny pandemi: Japans fugleinfluenzaudbrud forværres

Japans fugleinfluenzaudbrud forværredes med yderligere to præfekturer, der rapporterede fjerkrædød og udelukkelsesordrer på plads torsdag, da regeringen beordrede desinficering af alle fjerkræbedrifter i landet.

Situationen med fugleinfluenza i Japan forværres fortsat. 

Den højpatogene H5N8-variant har nu spredt sig til 8 af Japans 47 præfekturer.

Mens embedsmænd siger, at det ikke er muligt at fange fugleinfluenza fra æg eller kød fra inficerede kyllinger, er man bekymrede over, at virussen kan mutere og overføres til mennesker, og dermed forårsage en ny pandemi.

Virussen blev bekræftet hos en æggeproducent i Kinokawa i Wakayama-præfektur nær Kyoto, lød det fra Japans landbrugsministerie på sin hjemmeside. Tre slagtekyllingsbedrifter i Oita-præfekturet på Kyushu-øen rapporterede også om udbrud.

Den forværrede situation i Japan fik regeringen til onsdag om at forlange øjeblikkelig desinfektion i samtlige af landets fjerkræbedrifter for at begrænse udbruddet, siger den nationale tv-station NHK.

Mere end 130.000 kyllinger på gårdene i Oita og Wakayama vil blive slagtet og begravet, mens eksporten i en radius på 3 kilometer omkring gården vil være begrænset.

De seneste slagtninger betyder derfor, at mere end 2 millioner kyllinger er blevet slået ned, siden det seneste udbrud begyndte. Japan havde en population af slagtekylling på 138 millioner dyr sidste år, ifølge det amerikanske landbrugsministerium.

Læs også