Efter nyt udbrud af fugleinfluenza: Niedersachsen slår over 350.000 fjerkræ ned

Landbrugskammeret i Niedersachsen angiver situationen for dramatisk og at den fortsatte spredning af fugleinfluenza kan få katastrofale følger for Weser-Ems-regionen, hvis den ikke kommer under kontrol.

Fugleinfluenzaen raser gennem Tyskland. Nu er der for nyligt slået mere end 350.000 fjerkræ ned i Niedersachsen, alene for at modvirke den nuværende spredning af fugleinfluenza i området. Virkningerne virussen i fjerkræbesætningerne i Weser-Ems-regionen kan være katastrofale, advarer Niedersachsens Landbrugskammer.

Mere end 20 udbrud af den højpatogene fugleinfluenzavirus, H5N8, er blevet registreret i kalkunbedrifter i distrikterne Oldenburg, Cloppenburg, Vechta og Cuxhaven.

Den yderst smitsomme virus inficerer ikke kun kalkunpopulationer, men der er også rapporteret om andebesætninger, der blev inficeret og efterfølgende aflivet i Cloppenburg samt i Aurich-distriktet. I distriktet Oldenburg var der endda opstået transmission af sygdommen fra en kalkunfarm til et slagtekyllingeavlsanlæg, der førte til 72.000 slagtekyllingers tidlige aflivning. 

Dette års udbrud af fugleinfluenza truer mange virksomheders levebrød. Gårdene har lært meget af epidemien i 2016/2017 med hensyn til biosikkerhed. Men på trods af alle sikkerhedsforanstaltningerne, er de mange åbne dyrehold medvirkende til, at smitten så let spredes.

Foruden Tyskland, kunne vi i sidste uge rapportere om et større udbrud på en af Sveriges største æglægningsproducenter, der medførte 1,3 millioner aflivninger af høns. 

Læs også