Fra Michelin-mad til julemåltider for hjemløse: Alchemist-grundlægger og Irma går i samarbejde

Irma har indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.

Irma går nu sammen med Rasmus Munk, grundlæggeren bag den excentriske og eksperimentelle to-stjernede Michelin-restaurant, Alchemist, om at bekæmpe sulten blandt de danske hjemløse. Det skriver Coop i en pressemeddelelse mandag.

Rasmus Munk står bag organisationen JunkFood, hvis ambition er at sikre et varmt måltid hver dag til alle Københavns mest udsatte. Irma skal sammen med Irma-leverandører og Coop.dk Mad donere overskudsvarer, som JunkFood kan tilberede måltider ud af. JunkFood skal producere varer, skabt af overskudvarer, som kan sælges i Irmas butikker.

Et af målene er også, at der skal crowdfundes en julemiddag for de hjemløse. Og spørger man Trine Meyer, der er konceptchef i Irma, ser hun frem til samarbejdet. 

- I Irma er vi meget stolte over at indgå i dette projekt sammen med Rasmus Munk. For på denne måde kan vi bidrage til, at medborgere i vores eget område, det centrale København, får en hårdt tiltrængt hjælp. Samtidig gør vi op med madspild, så varer, der ellers risikerede at blive smidt ud, bliver forvandlet til sunde og velsmagende måltider, siger hun.

Drømmer om at hjælpe unge udsatte

På længere sigt er visionen, at samarbejdet skal udvikles så det kan give unge, der har brug for en frisk start, mulighed for at komme i en form for jobtræning hos JunkFood og Irma. Skabelsen af en JunkFood-restaurant med god mad skabt af varer, der ellers er i risiko for at blive kasseret, ligger også som en mulig fremtidsplan.

Og også Rasmus Munk glæder sig over partnerskabet:

- Jeg ser mange spændende muligheder i samarbejdet med Irma, og jeg er meget glad over, at de vil bakke op om vores vision om at sørge for et varmt måltid mad om dagen til gadens folk. Takket være Irmas distributionskanaler og organisation får vi en unik mulighed for også at arbejde med en anden af mine hjertesager, nemlig madspild, som vi også sætter meget fokus på i restauranten, siger han.

Læs også