Mandel for Mødrehjælpen: Irma sælger årets dyreste mandel

For svimlende 25 kroner stykket, sælger dagligvarekæden Irma resten af december pakker med én enkelt mandel i hver. Den og andre tiltag i kæden skal sikre indsamling af penge til Mødrehjælpen.

Julen varer længe – koster mange penge.

Sådan har det afsluttende vers på den kendte julesang lyt i mange år, og i år er der vidst noget om snakken. 

I Irma kan man nu finde én mandel til 25 kroner. Forklaringen på den ekstremt høje kilopris er ikke den fordi den blot er økologisk, ej heller fordi Irma ønsker at score kassen på en vare, de fleste har brug for juleaften.

Prisforklaringen er, at den sælges til fordel for Mødrehjælpens arbejde for udsatte børnefamilier i København. De 25 kroner pr. mandel vil gå ubeskåret til netop denne organisation.

- Gennem hele året har Irmas kunder vist stor lyst til at støtte Mødrehjælpens vigtige arbejde. Det tror vi også, at de vil gøre ved at købe denne usædvanlige mandel, siger Lise Hørdam, der er marketingchef i Irma.

Indtil nu har Irmas kunder i år støttet Mødrehjælpen med 1,5 million kroner, hvilket er det hidtil største beløb i de fire år, Irma og Mødrehjælpen har samarbejdet.

Mange bække små

De indsamlede pengene er kommet fra flere forskellige projekter, Irma har udviklet til fordel for Mødrehjælpen.

Kunstplakater skabt af billedkunstnerne Husk Mit Navn, Line Jensen og Mormor har indbragt 786.000 kroner i år

Donationer af flaskepant har indbragt 656.000 kroner.

I december sælger Irma udover den dyreste mandel også det dyreste gratisblad, idet Irmas populære kundemagasin, Krydderiet, i december koster 10 kroner, der ligesom mandlen også går ubeskåret til Mødrehjælpen.

Mandlen kan købes fra i dag i alle Irma-butikker - så længe lager haves.

Med salg af mandler, blade og kunstplakater og kundernes flaskepantsdonationer, håber Irma i år at indsamle over 1,7 million kroner til Mødrehjælpen. Med de penge hjælper Irmas kunder dermed over 1500 familier – eller dobbelt så mange som sidste år.

Foruden det velgørende arbejde med mødrehjælpen, har Irma også indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.

Læs også