Ærø-hjælp til ukrainere

Bent Juul Sørensen har skaffet bolig til sine tre ansattes flygtende familier og stillet en lade til rådighed for indsamlede effekter.

På Dunkærgård har der i næsten 15 år være ukrainere beskæftiget i kvægstalden. Derfor var det naturligt for Bent Juul Sørensen at skaffe husly for tre ansattes familier efter de i hast efter russernes invasion flygtede ud af landet. En fjerde og længst ansat kvindelig ukrainer har modsat valgt at tage til Ukraine for at være hos sin moder i det krigshærgede land.

Endvidere har Bent Juul Sørensen stillet en lade til rådighed for ærøboernes indsamlede tøj og fornødenheder til ukrainere, som er ankommet til øen.

- Lige nu er der vel kommet omkring 25 flygtninge, og der kommer nok mindst det dobbelte herover, vurderer gårdejeren, der tillige er kommunalbestyrelsesmedlem.

Fra østfronten til Ærø

Da Effektivt Landbrug var på Ærø i sidste uge var to kvinder med tre mindre børn netop ankommet efter den farlige og lange rejse fra det østlige Ukraine, blot 150 kilometer fra Krim-halvøen, som russerne indtog i 2014.

- De har lige vist mig en video fra hjembyen, som er totalt udbombet, fortæller Marina Galatius, der har boet på Ærø i 16 år og til dagligt arbejder på Ærøfærgerne.

Hun ser det som en naturlig opgave at hjælpe de ildestedte landsmænd. Foruden indsamling af tøj og legetøj til laden hos Bent Juul Sørensen, hvor ærøboer og den lokale Røde Kors har opmagasineret de mange effekter, har Marina Galatius skaffet de to unge kvinder og børnene et hus i Marstal, hvor de kan opholde sig, alt imens deres mænd er blevet i Ukraine for at kæmpe.

Læs også