Mindre er nok, når bøffen er lavet af kød

For at få samme mængde af de livsvigtige aminosyrer skal du spise mere, når bøffen er plantebaseret, end når den er lavet af kød. Det viser ny forskning, der peger på, at kød indeholder bedre protein end den plantebaserede bøf.

Et måltid, hvor proteinkilden er animalsk kød giver ens krop 7-28 procent mere af de livsvigtige aminosyrer, end hvis man spiser en plantebaseret bøf med samme indhold af protein. Det viser ny forskning fra New Zealand.

- I denne undersøgelse var det plantebaserede kødalternativ ernæringsmæssigt ringere med hensyn til protein. Så simpelt er det, siger Diana Rodgers, der er kostvejleder og kvinden bag hjemmesiden sustainabledish.com, efter hun har læst undersøgelsen.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også