Pløjefri dyrkning er gået i arv: Ung landmand lader biologien gøre arbejdet

Mathias Højgaard, der netop har overtaget den fædrene gård Fiskbæk, er vokset op med pløjefri dyrkning og kunne ikke forestille sig andet.

Mathias Højgaard kan ikke pløje. Det har han stort set aldrig prøvet. For den fædrene gård, han lige har overtaget, har været pløjefri i 24 år.

Han driver 126 hektar og producerer årligt 400.000 slagtekyllinger.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil fortsætte med at være pløjefri. Det er er meget sjovere at få meget ud af lidt, end at få lidt ud af meget, siger han og hentyder til det store tids- og dieselforbrug, der er forbundet med at pløje.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs også