Teknologi 23-10-2020 07:40:20 Rumænsk forsker laver dip og sprøde chips af rester fra ølproduktion Beerchos og Maltspread er sprøde tortilla-lignende chips og en cremet dip, der er lig mange andre produkter. Forskellen er blot, at disse to laver rumænske Anca Elena Onciu af det materiale, bryghusene har tilbage efter ølproduktionen - for bæredygtighedens skyld. Anca Elena Onciu er 27 år og er ophavskvinde til de sprøde "beerchos" og den cremede "malt spread", der er lavet af restprodukter fra ølproduktion. | Foto: Victor Juul Grønbæk Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Victor Juul Grønbæk Gem DTU: Danmarks Tekniske Universitet. Nogle vil mene den danske teknologiske højborg. Stedet med de skarpeste hjerner, de bedste ideer og mest bæredygtige… øl? Vil du læse mere? Prøv to måneder til én måneds pris. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Læs også Knæk og bræk: Forskere skal sikre skindfri veganske pølser laver knæklyde Millionindsprøjtning: Dansk-colombiansk startup brygger på bæredygtighed og kaffens fulde potentiale Grønne fingre på tasterne: Folkeskoleelever skal dyrke afgrøder via computeren En fjer bliver til fem måltider?: Thai-forsker undersøger fødevaremuligheder i hønsefjer Den lille ølchip der kunne: Sprød snack fra DTU på vej mod Irma Fra bryg til bagning: Startup laver bæredygtigt mel fra øl-sidestrømme Forskere arbejder på spiselig engangsemballage Bakterier og øl-rester kan blive fremtidens erstatning af flødeskum